Ενημερωτικό δελτίο

FSFE Ενημερωτικό Δελτίο - Απρίλιος 2011

Μια δεκαετία Ελευθερίας: το FSFE κλείνει τα 10

Ένα δωμάτιο με ένα κρεβάτι, ένα γραφείο κα έναν καναπέ. Αυτή ήταν η κατάσταση όταν ο εκδότης του δελτίου άρχισε να εργάζεται ως βοηθός για το FSFE στο διαμέρισμα-στούντιο του Georg Greve στο Αμβούργο το 2004. Το FSFE ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Μάρτιο του 2001 ως ο πρώτος ομοθυγατρικός οργανισμός του FSF στις ΗΠΑ. Έχουμε διανύσει πολύ δρόμο από τότε. Πρώτα απ' όλα οι βοηθοί μας δεν υποχρεώνονται πλέον να παρακολουθούν τα μαθήματα μαγειρικής του Georg, αντίθετα τώρα έχουν τα δικά τους γραφεία και δεν χρειάζεται πια να εργάζονται στον καναπέ. Δεύτερον, τώρα έχουμε την Κοινότητα η οποία σημαίνει ανάπτυξη εθελοντών και δραστηριοτήτων:

Παγκόσμιος εορτασμός για τα Ανοικτά Πρότυπα

Τα Ανοικτά Πρότυπα είναι μια κοινή γλώσσα, με δημόσια τεκμηρίωση, με την οποία τα προγράμματα υπολογιστών μπορούν να μιλήσουν. Είναι κεντρικά στη διαλειτουργικότητα και την ελευθερία επιλογής στην τεχνολογία. Τα Ανοικτά Πρότυπα επιτρέπουν στους προγραμματιστές Ελεύθερου Λογισμικού να γράφουν προγράμματα που να μπορούν να διαλειτουργούν με άλλου τύπου, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να απομακρύνονται από ιδιοκτησιακές λύσεις.

Πολλοί από εσάς ακολούθησαν την πρόσκληση συμμετοχής που απευθύναμε στη φετινή Ημέρα Ελευθερίας Εγγράφων (Document Freedom Day): στη Βραζιλία, η Ομοσπονδιακή Εταιρία Επεξεργασίας Δεδομένων - Serpro - διοργάνωσε εκδηλώσεις σε 10 πόλεις. Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ειδικοί συζήτησαν για τα Ανοικτά Πρότυπα ως τα μέσα που εγγυώνται τη μακροπρόθεσμη πρόσβαση στην πολιτιστική δημιουργία. Άλλες ομάδες συμμετείχαν σε Αργεντινή, Βέλγιο, Κροατία, Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία, Μεξικό, Ολλανδία, Παναμά, Πορτογαλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο. Από επιλεγμένες δραστηριότητες του FSFE:

Κάτι τελείως διαφορετικό

Δραστηριοποιηθείτε - Μεταφράσεις για ελεύθερα προγράμματα ανάγνωσης PDF

Κατά τη διάρκεια της καμπάνιας μας pdfreaders λάβαμε το σχόλιο ότι είναι δύσκολη η χρήση ορισμένων από τα ελεύθερα προγράμματα ανάγνωσης αρχείων PDF, καθώς οι σελίδες λήψης ή και το λογισμικό το ίδιο δεν έχουν μεταφραστεί. Από τότε ο βοηθός μας Nicoulas Jean βρίσκεται σε επαφή με πολλούς προγραμματιστές ελεύθερου λογισμικού ανάγνωσης PDF. Ρίξτε μια ματιά στη λίστα μας με τα προγράμματα για PDF δείτε πώς μπορείτε να τους βοηθήσετε με τη μετάφραση και κάντε κάτι:

Χαιρετισμούς,
Matthias Kirschner - FSFE

--
Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού
FSFE Νέα
Μελλοντικές Εκδηλώσεις του FSFE
Συγκέντρωση Ιστολογίων της Κοινότητας
Διάλογοι για το Ελεύθερο Λογισμικό